Kertészet: blog

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1953 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 775 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1953 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 775 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1953 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 775 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1953 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 775 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

Kertészkedők és háziállat tartók klubja hírei

Zöld vagy fekete olívamártogatós.
Hozzávalók:
20 dkg krémsajt,
1 dl tejföl,
10 dkg zöld vagy fekete olívabogyó,1 kisebb fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,só-bors.

Elkészítés:
A hagymát kockázzuk fel,az olívabogyókat a fokhagymával együtt vágjuk olyan kicsi darabokra,amennyire lehetséges,majd keverjük össze a tejföllel és a krémsajttal.Sózzuk,borsozzuk ízlés szerint.Ha van turmixgépünk,akkor össze is  turmixolhatjuk a hozzávalókat.Frissen készült pirítóssal tálaljuk.

Tovább 

Szalámis Langalló.

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt,3dkg élesztő,2 kanál joghúrt,2 kanál libazsír,2 db burgonya,2 teáskanál só,2 dl víz,1 kávéskanál cukor,3 dl 20%-os tejföl,5 derezd fokhagyma,30 dkg szalámi,2-3 szál újhagyma,1 db lila hagyma,2 db hegyes erős paprika,2 db kápai paprika,25 dkg sajt.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.Az élesztőt a csipet cukorral,langyos vízben felfuttatjuk.Ha a burgonya  langyosra hűlt,a többi hozzávalóval belegyúrjuk a tésztát.Meleg helyen,letakarva,egy órát kelesztjük.A hagymákat apróra,a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk.A fokhagymát átnyomjuk,vagy apróra vágjuk,és a tejfőlbe keverjük.A sajtot lereszeljük.

Tovább 

 

Lecsó,ahogy a Franciák szeretik.


   Francia lecsó-Ratatouille.

A lecsó egyik olyan ételünk,melynek elkészítését mindenki máshogy ismeri,abbanviszont mindenki egyetért,hogy nincs tökéletes lecsó paradicsom,paprika,és hagyma nélkül.Kóstolta már a franciásat?

Hozzávalók:-1 padlizsán,
                    -1 cukkini,
                    -3 tv-paprika,
                    -3 paradicsom,
                    -1 közepes vöröshagyma,
                    -1-2 gerezd fokhagyma,
                    -1 csokor petrezselyem,
                    -pár levél friss bazsalikom,
                    -1 kávéskanálnyi kakukk fű,
                     -só,frissen őrölt bors,olaj.

Tovább 

Univerzális savanyúság elrakási módszer. ÉRDEMES MEGJEGYEZNI!

Hozzávalók:

2 liter víz

2 dl 20 %-os ecet

5 dkg só

25 dkg kristály cukor

További fűszerek egyéni ízlés szerint - pl. bors, csípős paprika, kapor, torma, stb.

Készítsd el ezt a levet. A megtisztított felvagdosott zöldségeket tedd üvegbe, és öntsd rá a levet. Az sem fontos, hogy forró legyen. Egyedül az uborkánál ajánlott forrón ráönteni.

Tartósítószer nélkül is évekig eláll!

Forrás: http://egyazegyben.com/univerzalis-savanyusag-elrakasi-modszer-erdemes-megjegyezni-2533

Tovább 

97 éves Bálint György, Magyarország Bálint gazdája .Köszöntsük őt egy lájkkal!

Bálint György (Bálint gazda, Gyöngyös, 1919. július 28. –) kertészmérnök, országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa...

Bálint György (Bálint gazda, Gyöngyös, 1919. július 28. –) kertészmérnök, országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa (1995).

Gazdálkodó hagyományokkal rendelkező csalcsaládba született, apja több nyelven beszélő, vállalkozó és kísérletező szellemű középbirtokos volt.

Tovább 

Kóstoljon meg valami újat és különlegeset:Kaktuszfüge.



Kaktuszfügék a mexikói Zacatecaspiacán
Kép;Wikipédia.

A kaktuszfüge egy színes virágú,hegyes tüskékkel borított,lapos levelekkel rendelkező,ehető kaktuszfajta.
A kaktuszfüge virágaiból idővel gumóalakú gyümölcsök formálódnak,melyek íze leginkább a kiviére hasonlít,levelét zöldségként,a zöldbabhoz hasonló módon szokták fogyasztani.
A gyümölcsét nyersen is fogyaszthatjuk:vágjuk fel hosszában és válasszuk el a héját a belsejétől egy villával.

Tovább 

Így készítsük fel a kertet a télre!

Tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be őszintén magunknak és másoknak is, hogy - minden változatossága és eredményessége ellenére - kissé belefáradtunk a tavasztól őszig végzett kerti munkába, amelyet - némi cinizmussal szólva - nem lehet befejezni, csak abba lehet hagyni!

Tovább 

Szilva de nem pálinka.

A szilváról két dolog jut eszünkbe:pálinka és lekvár:Néha még a gombócnak is van esélye,pedig ez a gyümölcs is többre képes.

Mézes-fahéjas torta.
Hozzávalók: 75 dkg szilva,15 dkg vaj +a formához,15 dkg cukor,4 tojás,25 dkg liszt,1 teáskanál sütőpor,2 evőkanál méz,2 kávéskanál őrölt fahéj,1,5 dl tejföl,2 dl tejszín,citromfűlevelet a díszítéshez.

Elkészítés: A szilvát megmossuk,kimagozzuk,a gyümölcshúst felaprítjuk,kikenünk egy 24 cm átmérőjű sütőformát.A vajat a cukorral habosra keverjük,beledolgozunk 2 tojást.A lisztet a sütőporral elkeverjük és a masszához adjuk.A tészta felét a formába kanalazzuk,megszórjuk a szilvával,majd a maradék tésztával beborítjuk.Megszórjuk a maradék szilvával.

Tovább 

Bíbor Pletyka
(Tradescantia pallida)
A bíbor pletyka Mexikóból származó fagyérzékeny örökzöld évelő, melyet a mi éghajlatunkon csak szobanövényként nevelhetünk. Bár nyáron kitehetjük árnyas teraszra, védett balkonra, a téli fagyoktól és az erős széltől mindenképpen óvni kell. Mivel alapvetően fénykedvelő növény a lakásban is a szórt fénnyel bevilágított, ugyanakkor tűző naptól mentes helyeket kedveli, hajtásainak csüngő habitusa miatt pedig nagyon jól mutat ámpolnában is.

Tovább 

Zseniális ötletek, csak kővekkell díszíti a kertjét!

Hihetetlenül zseniális ötletek, nem is tudom melyik tetszik a legjobban! Mutatok nektek pár filléres kerti ötletet, amik a ti kerteteket is fel fogják dobni. Egy nő művei, aki semmi mással nem díszít, csak kövekkel, csodálatos! 

 

 

Kerti díszek kőből

Zseniális ötletek, csak kővekkell díszíti a kertjét!

 

 

 

 

A következő oldalon még több csoda vár! 

 

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu