Kertészet: blog

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1953 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 775 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1953 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 775 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1953 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 775 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1953 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 775 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

Kertészkedők és háziállat tartók klubja hírei

Retek,újhagyma-tavaszi üdeség.

A retek már az ókori Kínában és Japánban is kedvelték,gyógyszerként használták,és sok étel alapját képezte.A retek az ókori egyiptomiaknál a hagyma és a fokhagyma mellett a piramisépítő munkások napi étrendjének része volt,fogyasztották még orvosság gyanánt is.
A retek külsőre lehet hengeres,ovális vagy kerek,a színe lehet fehér,sárga,lila,fekete vagy vörös,a belseje azonban majdnem minden esetben fehér.Súlya a több kilósig terjedhet.

Tovább 

5 tipp paradicsomneveléshez, amit nem tudtál

 

 

#1. A több jobb 
Amennyiben van rá lehetőséged, nevelj többfajtát – akár egy ládában is. Jó minőségű talajt igényelnek és folyamatos utánpótlást, de a gyökérzet a felszínen terül szét, nem hatol mélyre – inkább öblösebb, mint túl mély ládát igényelnek. Jól jársz ha többfélével próbálkozol; több ízzel, színnel és formával találkozhatsz, valamint más időpontokban szüretelhetsz. Mindenki megtalálja a saját erkélyéhez valót; a Roma kiváló és finom, de kicsit magasabbra nő, viszont szuperül fogja a kisebb szelet, így akár kellemes mikroklímát is teremthet a többi növény számára.

Tovább 

 

Főtt sonka nélkül nincs húsvét.




A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.

Tovább 

Fűszer kisokos

Melyek a leggyakoribb konyhai fűszernövények? Mely fűszernövény mely fogáshoz illik? Milyen gyógyhatással rendelkeznek?

„Fűszereket a só helyett“- így hangzik a modern konyha jelmondata. Ez nem csupán egészséges, hanem a különféle fogások sokkal ízletesebbek és érdekesebbek is általa. Ezen kívül a zöldfűszerek magas vitamintartalommal rendelkeznek, és a legkülönfélébb pozitív hatással vannak szervezetünkre. Mindenekelőtt azonban összehasonlíthatatlanul finomak, és illóolaj tartalmuknak köszönhetően kellemes illattal árasztják el konyháját és kertjét.

Tovább 

Saját görögdinnyét termeszthetsz szuperkicsi helyen

Ugyanis futtatni lehet a dinnyét, a többi tudnivalót pedig 9 pontban mutatjuk be az alábbi írásban.

 

Ha valaki esetleg azért nem nevelt eddig görögdinnyét, mert túl kicsi a kertje, nem kell tovább várnia! Minden további nélkül termeszthetünk görögdinnyét egy kis méretű, kb. másfél négyzetméteres magaságyásban is – feltéve, ha ehhez növényfuttató rácsokat is használunk.

Kedvező körülmények között egyetlen tő növény egy 4-5 méteres körben is szétterjedhet a földön.

Tovább 

Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott

 

Ha gasztronómiai múltidézést tartunk, és szeretnénk megtudni, mit ettek és ittak a márciusi ifjak, miközben a 12 pontot fogalmazgatták, nincs könnyű dolgunk. Petőfi Sándor nem volt egy Mikszáth Kálmán, ami az ételleírásokat illeti. 

Alig bukkanni evéssel kapcsolatos utalásokra Petőfi Sándor leveleiben vagy naplójában, költeményeiben is inkább a borért lelkesedik, pedig nem volt nagyivó, sőt. Csak nagyítóval bukkantunk apró gasztronómiai vonatkozású félmondatokra.

Tovább 

Sóska és spenót.


                                    Sóska és spenót.

A gasztronómiában akad néhány alapanyag,amit az ember vagy nagyon szeret vagy nagyon utál.Ilyen többek között a sóska és a legvadabb ellenérzéseket is kiváltani képes spenót.


Mellesleg ezek a húsvét előtti nagycsütörtök slágerei.
A perzsa ősöktől származó spenót karrierje nagyjából a 7.században kezdődött,amikor a nepáli király ajándékként 647-ben Kínába megérkezett a ,,perzsa zöld".A spenót-vagy más néven paraj-Spanyolországból kiindulva hódította meg az öreg kontinenst.Angliában sokáig spanyol zöldségként tartották számon.

Tovább 

Csokis süti
26 dkg kukoricaliszt
2 evőkanál kakaópor
1 dl olaj/15 dkg zsír
2 dl víz
3 tojás
1 csomag sütőpor
édesítés ízlés szerint 
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral átszitáljuk Az édesítőt a tojással és a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat. A nedves hozzávalókat a liszthez adjuk, és csomómentesre keverjük. Az/olajjal kikent, liszttel kiszórt tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Nokedli lisztérzékenyeknek
Nagyon finom ízű a nokedli kukoricaliszt és kölesliszt keverékéből.

Tovább 

Mitől szupersövény a turkesztáni szil?

csodasövény, a növényvilág specialistája több szempontból is, amikről rövidesen fellebbentjük a fátylat. Egyre többen keresik, vásárolják, ezért is érdemes vele közelebbről megismerkedni. 

Eredetét tekintve Ázsiából származik. Ebből nemesítették ki a szilnek egy rendkívül gyorsan növő változatát. Évente képes akár 0,8-1 métert is nőni. Ezt a növekedési tempót más növény nem képes produkálni, ezért aki hamar szeretne kész sövényt látni kertjében, vagy parkokban /kertépítők figyelem!/, annak feltétlenül figyelmébe ajánljuk.

Tovább 

Mit üzent Neked a férfi a nőnapi virággal?

Virág ajándék

Virág neve

Jelentése

Amarillisz

Büszke vagyok rád, büszke vagyok, hogy ismerlek!

Árvácska

Komolyak a szándékaim.

Bazsarózsa

Derűs életet, boldog házasságot kívánok!

Ciklámen

A lemondás, a búcsúzás virága.

Frézia

Mindig megbízhatsz bennem.

Gyöngyvirág

A megbecsülést, a tisztességes szűzi szándékot bizonyítja.

Harangvirág

Mindenem a tied, imádatom mindörökké tart.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu