Kertészet: BEFŐZÉS - Sárgabarack befőtt

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1954 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 774 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1954 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 774 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1954 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 774 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1954 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 774 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Érett, de még nem puha gyümölcsöt válasszunk hozzá!

 

A sárgabarackot válasszuk ketté, magozzuk ki. A fél barackokat edénybe rakjuk, s hideg citromos vizet öntünk rá, hogy a levegőn ne barnuljon meg. Azért, ne áztasszk túl soká, mielőbb, rakjuk az előkészített üvegekbe. Szépen ilelsztve, szorosan, de nem erőltetve rakosgassuk. A legfelső sor az üveg peremétől kb 1 cm-re legyen.

Készítsük el a szirupot:  1 l vízhez 70 dkg kristálycukrot teszünk, s összeforraljuk. Kerülhet bele  pici fahéj, vagy szegfűszeg is. A mennyiséget úgy számíthatjuk, hogy egy normál befőttes üvegbe kb 2,5 deci lé kell.

A szirupot még melegen merjük a gyümölcsre. A tetejére  hintsünk kevés tartósítót,  zárjuk le, és dunsztoljuk ki. (Hagyjuk a dunsztban kihúlni)

 

Dunszt: egy nagy lábast alaposan béleljünk ki újságpapírral, ebbe állítsuk az újságba göngyölt befőttes üvegeket, öntsünk alá 1-2 újnnyi vizet,  burkoljuk be jólújsággal, majd konyharuhával, és alacsony lángon forraljuk.

Címkék: befőzés eltesz főz gasztro gasztronómia gyümölcs háztartás kert konyha lekvár lovas Éva lovaseva recept termés tipp tél

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Lovas Éva üzente 12 éve

Szuper! Ez nagyon jó, egyszerű, gyors :o) KÖSZÖNJÜK!

Válasz

Takács Gyuláné Ibi üzente 12 éve

Én befőzésnél a szalicilt két kicsit benedvesitett celofán közé szoktam tenni, befőttes gumival zárom le. Eddig még befőttem soha nem romlott meg.

Válasz

oth marika üzente 12 éve

én egy kis változtatással teszem el a befőteket-a gyümölcsöt az üvegbe rakom majd a gyümölcs tetejére 4-5 kanál kristálycukrot és egy késhegynyi salicylt teszek felöntöm vizzel,lekötözöm és kidunsztolom.igy nekem bevált .

Válasz

Lovas Éva üzente 12 éve

Örülök! És, várjuk ám a te tanácsaidat is! Ha van valami jól bevált egyszerű befőzési recepted, kérlek, oszd meg velünk! Lehet, hogy neked természetes, egyszerű, magától értetődő, lehet, hogy közülünk tízből 8 vagy 9 ember ismeri, de annak az egy-kettőnek, aki nem, nagyon hasznos lehet az ilyen tipp! :o)

Ja, és, persze, ajánlom mindenki figyelmébe a www.gasztro.network.hu klubomat is...

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 12 éve

Igen én is igy teszem el a téli befőzésre való gyümölcsöket. és nagyon finomak . köszönöm

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu