Kertészet: SAVANYÚSÁG - Kovászos uborka

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1954 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 774 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1954 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 774 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1954 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 774 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1954 fő
  • Képek - 3643 db
  • Videók - 1430 db
  • Blogbejegyzések - 774 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 186 db

Üdvözlettel,

Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

  • 2 kg kovászolni való uborka
  • 2 csokor kapor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2,5 l víz
  • 3 evőkanál só
  • 1-2 szelet kenyér, sercli


Kell még:

  • 5 l-es ubis üveg

 

Elkészítése:
Az uborkákat megmosom, két végüket levágom, keresztirányba bevagdalom. Az üveg aljára teszek kaprot és a fokhagymát,majd szép sorban elkezdem belerakni az uborkákat. Az uborkák közé is teszek kaprot, fokhagymát. A Melegvízben feloldom a sót, ás az uborkára öntöm. A tetejére a maradék kaprot és  kenyeret teszek, majd lefedem egy kistányérral és  napos helyre  teszem. Kb 5 nap alatt készül el.

Címkék: befőzés eltesz főz gasztro gasztronómia gyümölcs háztartás kert konyha lekvár lovas Éva lovaseva recept termés tipp tél

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

ezt én is így készitem el! ... CSAK nem vágom le a két végét, hanem a végétől vágom be keresztbe! de ezt is csak azért, mert könnyebben érik! (a piacon vett uborka az nincs is bevagdosva!) gézlapba csomagolom a kenyeret, és szőlőlevelet és mustármagot is rakok bele!

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Ha kenyér helyet lisztett teszel rá nem kell mosogatni nem lesz zavaros az uborka nem puhul meg a leve hütve ihato egy kis tartositoval talán télire is el áll igaz még nem probáltam de egy üveggel el kell teni és megnézni mi lesz vele Ha megmarad máskor igy lehet elteni ez csak tanács iluskamami

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Uborka helyet zöld paradicsomot is lehet kovászosan elteni a lényeg hogy a paradicsom szép fényes legyen mielött pirulni kezd ugyan ugy készül mint az uborka csak kenyérhelyet liszt én soha sem kenyeret teszek rá probáld ki ilyenkor már uborka alig van Paradicsom meg most a legjobb ikuskamami

Válasz

Lovas Éva üzente 12 éve

Kedves Zsuzsa! Szerintem, mindannyian kíváncsiak vagyunk rá! BEFŐZÉS - előtaggal, tedd fel nyugodtan - sőt, kérlek rá - a hírek-blog rovatba.

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 12 éve

Köszönöm én is igy szoktam elkésziteni, de isteni még a leve is lehűtve üditőként hat.

Válasz

sáfrány lajosné üzente 12 éve

Ezt én is kipróbálom,pont ilyet kerestem.Köszi.

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 12 éve

Nekem van téli receptem karácsonyra lesz jó. Kérek email címet, hogy tudjam küldeni! Üdv: Zsuzsa

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

HA kenyér helyet lisztett teszel rá egyszerübb nem lesz zavaros nem kell mosogatni ugyan az a lé maradhat rajta 3-evökanál liszt probáld meg hogy a többit hogy csinálod nem szolok bele mert még nem tettem el télire DE ne kenyeret tégy rá hanem lisztett nem kell mosogatni és az a lé maradhat az uborka nem lesz nyálkás nem puhul meg leve lehütve kitünö ital iluskamami

Válasz

Srnik Péterné üzente 12 éve

Én mindig hagyományos módon készitem el, 1 liter vizhez 2 dkg só, alulra kapor, felülre kenyérke. Napon érlelem, ha kész kiszedem az ubikat, lemosom kenyérmorzsát, átszüröm a lét, újból felforralom, esetleg izlés szerint még egy kevés sóval. Az uborkákat visszateszem a tiszta üvegbe, szalicylt a tetejére, és ráöntöm a langyosra hült levét, lekötöm. Igy egész télre eltehető!!!

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Akrumplira teszük az uborkát és arra megint a krumplit igy világos aki szereti a különleges savanyut tegyen el szép hoszu sárga zold piros paprikákat ugy hogy meg tömi szép nagy girizd fokhagymákkal majd el darabolja hogy legyen bene fokhagyma és egymásmelé rakja üvegbe hogyszépen mutason és ugyan olyan ecettel mint más savanyut csimálna el teszi aki szereti az eröset erösböl is csinálhatja de tehet közé aprohagymát is mindenki fantáziárjára van bizva de lehet elteni mézes paprikát is ha valakit érdekel irjátok meg akkole irom iluskamami

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu