Temesváriné Vágó Jutka üzente 9 éve

ezt én is így készitem el! ... CSAK nem vágom le a két végét, hanem a végétől vágom be keresztbe! de ezt is csak azért, mert könnyebben érik! (a piacon vett uborka az nincs is bevagdosva!) gézlapba csomagolom a kenyeret, és szőlőlevelet és mustármagot is rakok bele!

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Ha kenyér helyet lisztett teszel rá nem kell mosogatni nem lesz zavaros az uborka nem puhul meg a leve hütve ihato egy kis tartositoval talán télire is el áll igaz még nem probáltam de egy üveggel el kell teni és megnézni mi lesz vele Ha megmarad máskor igy lehet elteni ez csak tanács iluskamami

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Uborka helyet zöld paradicsomot is lehet kovászosan elteni a lényeg hogy a paradicsom szép fényes legyen mielött pirulni kezd ugyan ugy készül mint az uborka csak kenyérhelyet liszt én soha sem kenyeret teszek rá probáld ki ilyenkor már uborka alig van Paradicsom meg most a legjobb ikuskamami

Válasz

Lovas Éva üzente 12 éve

Kedves Zsuzsa! Szerintem, mindannyian kíváncsiak vagyunk rá! BEFŐZÉS - előtaggal, tedd fel nyugodtan - sőt, kérlek rá - a hírek-blog rovatba.

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 12 éve

Köszönöm én is igy szoktam elkésziteni, de isteni még a leve is lehűtve üditőként hat.

Válasz

sáfrány lajosné üzente 12 éve

Ezt én is kipróbálom,pont ilyet kerestem.Köszi.

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 12 éve

Nekem van téli receptem karácsonyra lesz jó. Kérek email címet, hogy tudjam küldeni! Üdv: Zsuzsa

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

HA kenyér helyet lisztett teszel rá egyszerübb nem lesz zavaros nem kell mosogatni ugyan az a lé maradhat rajta 3-evökanál liszt probáld meg hogy a többit hogy csinálod nem szolok bele mert még nem tettem el télire DE ne kenyeret tégy rá hanem lisztett nem kell mosogatni és az a lé maradhat az uborka nem lesz nyálkás nem puhul meg leve lehütve kitünö ital iluskamami

Válasz

Srnik Péterné üzente 12 éve

Én mindig hagyományos módon készitem el, 1 liter vizhez 2 dkg só, alulra kapor, felülre kenyérke. Napon érlelem, ha kész kiszedem az ubikat, lemosom kenyérmorzsát, átszüröm a lét, újból felforralom, esetleg izlés szerint még egy kevés sóval. Az uborkákat visszateszem a tiszta üvegbe, szalicylt a tetejére, és ráöntöm a langyosra hült levét, lekötöm. Igy egész télre eltehető!!!

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Akrumplira teszük az uborkát és arra megint a krumplit igy világos aki szereti a különleges savanyut tegyen el szép hoszu sárga zold piros paprikákat ugy hogy meg tömi szép nagy girizd fokhagymákkal majd el darabolja hogy legyen bene fokhagyma és egymásmelé rakja üvegbe hogyszépen mutason és ugyan olyan ecettel mint más savanyut csimálna el teszi aki szereti az eröset erösböl is csinálhatja de tehet közé aprohagymát is mindenki fantáziárjára van bizva de lehet elteni mézes paprikát is ha valakit érdekel irjátok meg akkole irom iluskamami

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Kovászos uborka más modon vagyis svább uborka nagyon finom egy üveggel ki kell probálni hátha el áll egyforma uborkákat választunk 5-l üveg nem uj krumplit hámozunk az üveg aljára teszünk kaprot rá 3-4szem karikára vágot krumplit rá az uborkát aki szereti fokhagymát is tehet rá Majd megint egy pár szem krumpli egy kevés liszt sos vizet foralunk rá anyit hogy elepje le kötjük egy pár nap érleljük nem lesz zavaros leve is ihato nagyon soká el áll egy kis üvegel meg kell probálmi elteni én nem tettem még el ha látod hogy nem áll el meg kell eni de ilyenkkor nagyon finom föleg a leve le hütve az uborka nem puhul el östetevök uborka krumpli fokhagyma kapor so liszt viz iluskamami zöld paradicsombol is lehet csak abba nemkell krumpli és a paradicsom szép fényes legyen nagyon finomm

Válasz

Lovas Éva üzente 12 éve

Kovászost mi nem szoktunk télire tenni, így személyesen kipróbáltat nem tudok, de van ilyen receptem is, megkeresem, és hozom!

Válasz

Simon Lajosné üzente 12 éve

Kedves Éva! Én télire szeretnék eltenni kovászos uborkát. Van e hozzá
jó recepted? Hogy el is álljon.
Üdv: Anikó

Válasz