Kertészet: Receptek. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1920 fő
  • Képek - 3669 db
  • Videók - 626 db
  • Blogbejegyzések - 537 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 160 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1920 fő
  • Képek - 3669 db
  • Videók - 626 db
  • Blogbejegyzések - 537 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 160 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1920 fő
  • Képek - 3669 db
  • Videók - 626 db
  • Blogbejegyzések - 537 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 160 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1920 fő
  • Képek - 3669 db
  • Videók - 626 db
  • Blogbejegyzések - 537 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 160 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek.

Ezt a témát szilasi ilona indította 1 éve

Írjatok recepteket,süteményeket.

Hozzászólások eddig: 28

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 2 hete

A táplálkozás és betegség összefügg?
Bizony igen! Immunrendszerünk 70-80%-a a bélfalunk baktériumflórájában található. Ha a beleink baktériumflórája nem tökéletes, akkor az immunrendszerünk sem! Ezért nagyon fontos a megfelelő táplálkozás. Influenza elleni védőoltás helyett, étkezz okosan.
Immunerősítés fűszerekkel, melyeknek baktériumvédő hatásai vannak

https://andio.biz/3-speci-recept-probald-ki-es-vedve-leszel-virusoktol/?utm_source=Email3&utm_medium=email&utm_campaign=karacsony

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Tökmagkrém 7végi pirítósra

5 dkg tökmag (pucolt), 3 ek tökmagolaj (vagy más, semleges ízű olaj), Himalája só, ízlés szerint
A tökmagot száraz serpenyőben picit megpirítod. Késes aprítóban vagy kávédarálóban ledarálod. A sóval, olajjal alaposan összekevered. Pirítósra kened és elfogyasztod jóízűen. Jó étvágyat!
Extra tipp:
A tökmagolaj (Andió webárázban megtalálod) koleszterinszint csökkentő, húgyutak fertőzésére is remek, nagyon egészséges.


Kávépuding

20 gr zabpehelyliszt, 150 gr (rizs)tej, 50 gr fekete kávé, eritrit-nyírfacukor ízlés szerint, 1 db tojásfehérje
A lisztet hideg tejjel csomómentesre elkevered, majd kislángon a kávéval együtt állandó keverés mellett megfőzöd. Ezután kihűtöd, hozzákevered a kemény habbá vert tojásfehérjét és a cukrot. Kávékedvelők TOP diétás desszertje!
Extra tipp:
A kávéfőző vízkőtlenítését citromsav porral végezd (keresd az Andió webáruházban), nem lesz ecetszagú és ízű a kávé!

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Ez lesz a kedvenced karácsonykor: csak keverj el mindent egy tálban, majd tedd a sütőbe! Isteni finom süti lett belőle!

Hozzávalók:

50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj
a tálaláshoz:

baracklekvár
porcukor

http://www.tudasfaja.com/ez-lesz-a-kedvenced-karacsonykor-csak-keverj-el-mindent-egy-talban-majd-tedd-a-sutobe-isteni-finom-suti-lett-belole/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Sült alma
5 nagyobb alma, 15 dkg tört dió, 1 citrom leve, fahéj, 2-3 evőkanál méz vagy házi baracklekvár

Pucold meg az almákat, majd távolítsd el a magházukat. Kend be citromlével, hogy ne barnuljon meg. Keverd össze a hozzávalókat és töltsd bele az almába, a magház helyére. Helyezd sütőpapírra és 180 fokon süsd meg, kb. 15 percig. Ha szeretnéd, akkor a sütés vége felé, felvert tojásfehérje kemény habját is tehetsz a sült almák tetejére és még pár percig tovább folytatod a sütést, amíg éppen megpirul.

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Hamis hájas süti. Mire megfordultam, elfogyott

Hozzávalók:

50 dkg zsír

25+60 dkg liszt

3 nagy tojás sárgája

2 evőkanál ecet (10%-os)

csipet só (az eredeti receptben nem volt)

3 dl langyos víz

lekvár tölteni (házi szilva-, illetve baracklekvár)

porcukor beforgatni

Elkészítés:

A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan összevegyítettem, hidegre tettem.A 60 dkg liszt közepébe mélyedét készítettem, beleütöttem a tojások sárgáját, a csipet sót is beletettem, 1 dl vizet és az ecetet. A többi vizet fokozatosan adagolva gyúrni kezdtem. Végül a kikészített 3 dl vizet mind hozzátettem, jól gyúrható, sima tésztát kaptam. Anyukám receptje szerint szódás vízzel kell összegyúrni (lehet, szódavíz akar lenni?), s addig, míg hólyagos lesz. Nem igazán akart hólyagosodni, ezért feladtam, s lisztezett deszkán nyújtani kezdtem. Ekkor a tésztában kis bubik keletkeztek, ezek a hólyagok? Akkorára nyújtottam, mint a deszka.

2/3-ára rákentem a zsíros lisztet, az üres részt ráhajtottam, majd a kimaradt egyharmad zsírral kent tésztarésszel befedtem. A hosszúkás téglalap alakú tészta egyharmad részét ráhajtottam a tésztára, majd a kimaradt részt az egészre. Letakarva fél órát pihentettem.

A fél óra leteltével kinyújtottam, ugyanúgy hajtogattam. Még kétszer, fél-fél óra elteltével hajtogattam.

A harmadik fél órát követően kinyújtottam, gázlángon melegített késsel tenyérnyi négyzetekre vágtam a tésztát. Lekvárral töltöttem, háromszögűre hajtottam, de nem nyomtam le. Egy részénél a háromszög két sarkát (azaz csúcsát, mert kapok a matektanárnőtől) hátrahajtottam, s összefogtam, de nem nyomtam össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Még melegen porcukorba forgattam. Isteni lett.

http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/hamis-hajas-suti-mire-megfordultam-elfogyott/3ncfm7m

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

15 perces csokis-banános torta: ennél gyorsabb édesség nincs

Ez a káprázatos csokis édesség 15 perc alatt elkészíthető, már csak be kell tenni a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és szeletelhető legyen. Ha nincs sok időd a sütésre, de édességre vágyik a család, kóstold meg ezt a finomságot.

Hozzávalók:

400 g háztartási keksz

180 g vaj

10 g zselatin

100 ml víz

100 ml tej

400 g tejföl

6 evőkanál cukor

3 evőkanál kakaópor

2 banán

csokoládé a díszítéshez

Elkészítés:

A kekszet daráljuk le, vagy törjük össze, az olvasztott vajat öntsük hozzá. A kekszes masszát tegyük lekapcsolható oldalú sütőformába, simítsuk bele. A tejet, a vizet, a cukrot, a zselatint és a kakaót tegyük egy edénybe, melegítsük fel, de ne forraljuk. Addig kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a tejfölt. A banánt hámozzuk meg és hosszában vágjuk ketté, majd széltében is vágjuk ketté, tegyük a kekszre, majd öntsük rá a krémet. Tegyük hűtőbe 2 – 3 órára, hogy megdermedjen a krém. Ha a krém már szilárd, vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le a forma oldalát és díszítsük reszelt csokoládéval.

http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/15-perces-csokis-bananos-torta-ennel-gyorsabb-edesseg-nincs/lejvvkm

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Őszibarackos szelet

Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
3 ek cukor
3 púpos ek liszt
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:
1 csomag fehércsokoládés pudingpor
3 ek cukor
fél l tej
4 nagyobb őszibarack
1 csomag átlátszó tortazselé

Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.
A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.
Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.
Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)
Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.
Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.
Az őszibarackokat mosd meg, majd szeleteld fel.
A zselatint készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint.
Ezt követően jöhet a süti összeállítása:
Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.
A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki a barackkal.
A kicsit pihentetett tortazselét öntsd középről kiindulva a sütire.
Szeletelés előtt hűtsd be.

http://foznijosutnimegjobb.reblog.hu/oszibarackos-szelet

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hónapja

Szedres-szilvás papucs

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
15 szem szilva
20 dkg szeder
2 ek étkezési keményítő
2 ek cukor
1 kk fahéj
1 tojás
pici liszt


Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, a szilvát magozd ki és vágd kisebb kockákra.
Egy kisebb lábosban forgasd össze a feldarabolt gyümit a fahéjjal és a cukorral, majd kezd el melegíteni.
Kb. 10 perc múlva, mikor már nem túl kemény a szilva, add hozzá a szedret is. Picit rotyogtasd még, majd vedd le a tűzről és keverd bele a keményítőt. Hagyd kihűlni.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.
Közben a leveles tésztát nyújtsd ki és vágd kb. 5*5-ös kockákra.
Kend le a szélüket felvert tojással.
A közepükre halmozz 1-1 ek szilvás-szedres tölteléket, majd csippentsd össze a két ellentétes sarkukat és jól nyomkodd össze.
Kend le a tetejét is tojással, majd süsd a "papucsokat" kb. 15 percig.

http://foznijosutnimegjobb.reblog.hu/szedres-szilvas-papucs

Válasz

szilasi ilona üzente 4 hónapja

Padlizsános csirke
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
50 dkg padlizsán
15 dkg császárhús
2 nagy fej hagyma
1 csomag gyros fűszerkeverék
kevés olaj
kevés zsiradék
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket elkeverjük néhány kanál olajban, és 15 percre félre rakjuk.
A szalonnát, a hagymát és a padlizsánt kockacukor méretű darabokra vágjuk. A császárhús zsírjára sütjük, ha kevés a zsiradék, pótoljuk. A szalonnakockákat kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon gyorsan megkapatjuk. Visszarakjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a padlizsánt, és addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.

Forrás: http://szem-szajnak.reblog.hu/padlizsanos-csirke

Válasz

szilasi ilona üzente 4 hónapja

Hajtogatva.

Hozzávalók: 5 dkg élesztő,
2 kávéskanál só,
2 evőkanál cukor,
85 dkg liszt,
1 kocka ( 250 g ) sütőmargarin-a margarinból
vágjunk le egy keveset a tepsi
aljának a kikenésére.
2 tojás,
Szükség szerint tejfől( nekem ehhez a mennyiséghez
4 evőkanál tejföl elégvolt ),
25 dkg reszelt sajt,
A kenéshez 1 tojás,
Kevés tej.

Elkészítés: Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe.
Amíg az élesztő felfut kimérjük a lisztet,és elmorzsoljuk a margarint a liszttel.Hozzáadjuk a sót,a két egész tojást,a felfuttatott élesztőt s a tejfölt. Kb: 15 percig kézzel dagasztjuk.Lágy tésztát kell kapnunk.Csak akkor lesz könnyű és finom a pogácsa,ha nem teszünk hozzá lisztet.
Kinyújtás előtt 15 percig letakarva pihentetjük.
A gyúró deszkát alaposan szórjuk meg liszttel,és erre borítsuk a tésztát.A tésztát szórjuk meg kevés liszttel és óvatosan nyújtsuk ki egy jó nagy négyzet alakúra.Szórjuk rá a sajt 2/3 részét ( a maradék sajt a pogácsa tetejére kerül ).Utána hajtogassuk össze a tésztát,takarjuk le s 20 percig hagyjuk állni,20 perc után alaposan gyúrjuk át a tésztát,nyújtsuk ki s újra hajtogassuk össze s letakarva 20 percig hagyjuk pihenni.Ezt még két alkalommal ismételjük meg.
Az utolsó pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra,késsel rácsozzuk be a tetejét s pogácsa szaggatóval szaggassuk ki,a tepsi alját kevés margarinnal kenjük be s a kiszaggatott pogácsákat rakjuk a tepsibe,kenjük be a tetejüket tojással,szórjunk rájuk reszelt sajtot.
Előmelegített forró sütőbe rakjuk s közepes lángon süssük meg.

134893_4463a246d5cf_s

P1030209.JPG

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Káposzta János 11 órája új videót töltött fel:

Káposzta János 3 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 3 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 5 napja új videót töltött fel:

szilasi ilona 5 napja új videógalériát töltött fel:

Sütés-Főzés.

szilasi ilona 5 napja új videót töltött fel:

szilasi ilona 5 napja új blogbejegyzést írt: A kutya számára szükséges tápanyagok.

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu