Kertészet: Receptek. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1944 fő
  • Képek - 3682 db
  • Videók - 1342 db
  • Blogbejegyzések - 754 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 176 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1944 fő
  • Képek - 3682 db
  • Videók - 1342 db
  • Blogbejegyzések - 754 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 176 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1944 fő
  • Képek - 3682 db
  • Videók - 1342 db
  • Blogbejegyzések - 754 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 176 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1944 fő
  • Képek - 3682 db
  • Videók - 1342 db
  • Blogbejegyzések - 754 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 176 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek.

Ezt a témát szilasi ilona indította 4 éve

Írjatok recepteket,süteményeket.

Hozzászólások eddig: 143

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 1 hete

szilasi ilona üzente 3 hete

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Ropogós csirkefalatok fűszeres, joghurtos bundában: igazán omlós lesz a hús
Néha kell egy kis változatosság! A klasszikus panír helyett legközelebb fűszeres, joghurtos bundában süsd meg a csirkemellet!

https://femina.hu/recept/csirkefalatok-fuszeres-joghurtos-bundaban/

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hónapja

SAJTOS-MAGVAS RÚD

HOZZÁVALÓK
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg túró
1 db tojás
1 mk só
A tetejére:
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt (parmezán, trappista)
magvak (szezámmag, lenmag)
ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, a vajat, a túrót, a tojást és a sót összegyúrjuk és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vékonyra. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk parmezánnal és a magvakkal, majd vékony rudakra vágjuk.
175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/sajtos-magvas-rud.recept/?utm_source=www.beol.hu&utm_medium=ottboxcikk&utm_campaign=ott
15 HÚSMENTES TÉSZTA, AMI NEM CSAK A VEGÁK KEDVENCE
http://www.mindmegette.hu/15-husmentes-teszta-ami-nem-csak-a-vegak-kedvence-55521/?utm_source=www.beol.hu&utm_medium=ottboxcikk&utm_campaign=ott

158535_63a28e1bc10c_s

sajtos-magvas-rud.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hónapja

Sokan otthon sütik a kenyeret (recept)


Hozzávalók

Az esti kovászhoz:

125 ml víz, 125 g kenyérliszt, 25 g élesztő (friss), fél evőkanál étolaj

A tésztához:

0,5 kg kenyérliszt (lehet afele teljes kiőrlésű búza liszt és sokmagvas búzacsírás liszt.) 15 g só, 5 g porcukor, 1 evőkanál étolaj, 250 ml víz

Elkészítés

Előző este (vagy 3 órával előtte) elkészítjük a kovászt. A kovászhoz a hozzávalókat bele tesszük egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverjük. Majd folpakkal letakarjuk. langyos helyen tartjuk reggelig.

Másnap az összes hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az esti kovászt, a vizet a végén adjuk hozzá, mert lehet picit többet, de lehet, picit-kevesebbet vesz fel a tészta ez lehet minden lisztnél más. Jól kidagasztjuk legalább 10 percig. Amíg a tészta fényes, nem ragadós, könnyen formázható lesz. Inkább kemény rugalmas tésztának kell lennie. A dagasztás után liszt nem érheti. Ez nagyon lényeges, így marad szép fényes a kenyerünk.

Tiszta konyharuhával letakarva kelesztjük kb. 30 percig, addig míg duplájára nem kel. Majd átgyúrjuk és visszatesszük 40-45 percre, amíg ismét duplájára nem nő. Kiborítjuk a deszkára, és megkerekítjük, vagy formázzuk, cipónak. Majd beletesszük a tepsibe. Kelesztjük még 30 percig, majd bevágjuk.

A sütő aljára edényben (mi őzgerincbe) vizet teszünk. Mehet a 230 C fokos sütőbe 40-45 percig. Az utolsó 10 percben alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg és szép pirosra sütjük még pár perc alatt. Erős arany barnára kell sütni, mert különben nem fog cserepesedni! A sütőből kivesszük és (megmosdatjuk), lespricceljük vízzel. Ha így járunk el, csodálatosan fog cserepesedni, beszélgetni a kenyerünk. Nagyon finom ropogós, cserepes, de lágy belsejű kenyerünk lesz.

Forrás: https://oroscafe.hu/2020/03/21/sokan-otthon-sutik-a-kenyeret-recept/

Válasz

szilasi ilona üzente 6 hónapja

Bejgli.( Ezt a receptet Erikától kaptam)

1,5 deci tejben 3 kis kanál cukrot teszünk,és ezt meglangyítjuk (Ne legyen forró!).Beletesszük az élesztőt,és felfuttatjuk.(2,5 deka élesztő kell hozzá).
1 csomag puha margarint;60 dkg liszttel elmorzsolunk.Hozzá adjuk a 2 darab tojást (a tojásokat jól felverjük),a tejet az élesztővel,és ezeket jól összedolgozzuk.Ha szükséges tehetünk még hozzá lisztet,hogy ne ragadjon a tészta.
Ezt langyos helyen letakarva kelesztjük 2 órán át.
Kb:duplájára kelesztjük,ekkor lehet nyújtani a tésztát.
1 adagot 2 felé vesszük,2 rúd bejglit nyújtunk belőle.Kb: 25 x 25 cm - es lapot nyújtunk belőle,belekenjük a tölteléket úgy,hogy a széleket 2 cm - es szélességben üresen hagyjuk.Ezt ráhajtjuk körbe a töltelékre,majd lazán feltekerjük,hogy legyen helye ha még kel.Ne legyen túl vékony a tészta,túl vastag a töltelék,mert akkor sütés közben felreped a bejglink.
Felcsavarás után,úgy kell a tepsibe helyezni,hogy a szél alulra kerüljön.
Bekenjük tojássárgájával,és 1 óráig még langyos helyen kelesztjük.Ezután lekenjük tojás fehérjével és fél óráig hidegre tesszük.Sütés előtt vékony tűvel óvatosan,de alaposan meg szurkáljuk az oldalain és a tetején is.
Forró sütőbe kell tenni!
Előtte fel kell jól melegíteni a sütőt,és a hideg helyről rögtön a sütőbe kerüljön a bejgli.
Kb: 5 percig teljes lángon sütjük,utána 5 percig közepes lángon,majd 15-20 percig takarék lángon sütjük.
A sütő ajtaját nyitogatni tilos 10 percig!
Ha kisült tiszta terítőre rakjuk,enyhén meglocsoljuk vízzel,majd szintén tiszta terítőt rakunk rá,s a terítőt is meglocsoljuk vízzel(nem kell meg ijedni,ha gőzölögni fog).Másnap reggelre ki hűl a tészta és lehet fel szeletelni.(Én a bejglit este szoktam ki sütni.)
Dió töltelék:2 rúd bejglihez; 30 dkg darált diót,20 dkg cukrot,10 dkg zsemlemorzsa,kevés citromlé.
3 deci vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk.Ebbe beleöntjük a többi hozzávalót és jól összekeverjük.
Mák töltelék: 2 bejglihez; 30 dkg darált mák,20 dkg cukor,3 deci tej,kevés fahéj ( kb : 1 teáskanálnyi),néhány kanálnyi ( 1-2 ) citromlé,5dkg zsemlemorzsa.
A tejet felforraljuk,ebbe tesszük a mákot,ezt elkeverjük,majd a többi hozzávalókat is hozzá adjuk.
A tölteléket hidegen kenjük a tésztára,ezért célszerű előző nap elkészíteni.
A bejglit csak kihűlve szeljük.Melegen könnyen törhet.

155503_d9f5804bfe4e_s

bejgli.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 7 hónapja

Paradicsom leves babbal.

Hozzávalók:
2 kis doboz paradicsom püré,2 tyúkhúsleves kocka,1 babérlevél,2 sárgarépa,200 g száraz bab,2 gerezd fokhagyma,1 nagy fej vöröshagyma,120 g füstölt szalonna,néhány szem kariander,ízlés szerint só-bors,tej.
Elkészítés:
Az éjjel hideg vízben beáztatott babot fazékba tesszük,és annyi hideg vizet öntünk rá,hogy 3-4 ujjnyival ellepje.Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát,babérlevelet az apróra vágott vöröshagymát,és a szintén apróra vágott fokhagymát.Tegyük bele néhány szem borsot,néhány szem koriandert.A füstölt szalonnát fel vágjuk (úgy mintha meg akarnánk sütni sült szalonnának ),és azt is hozzáadjuk a leveshez.Ha a bab félig megfőtt akkor hozzáadjuk a paradicsom pürét,és alaposan elkeverjük a levessel.Mikor a bab már puha,hozzá öntünk 1 dl tejet.Amikor a leves a tejjel is felforr akkor el zárjuk alatta a gázt s tálaljuk a levest.

Forrás: Saját.

154712_a14afcdabd28_s

P1040094.JPG

Válasz

szilasi ilona üzente 7 hónapja

Fokhagymaszószos csirkecomb, amit ha egyszer megkóstol a család, mindig ezt kéri majd ebédre!
Írta: Zsani szeptember 30, 2019

A csirke a legtöbb embernek nagy kedvence, azonban most megmutatunk egy foghagymás szószos sült csirkecomb receptet, amely egyszerűen ellenállhatatlan! Hozzávalók:

1 kg csirkecomb
1 nagy hagyma
6 gerezd fokhagyma
200 ml tej
150 ml tejföl
1 evőkanál liszt
ízlés szerint só, bors
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát és kevés olajon dinszteljük meg, majd tegyük bele egy tálba.
Mossuk meg a csirkecombokat, és minden oldalát pirítsuk meg a hagymás olajban.
Egy hőálló üvegtálra lesz szükségünk, amelyet olajjal kikenünk, beletesszük a csirkecombokat, majd a megpirított hagymát rászórjuk.
A tejet a liszttel keverjük össze, adagoljuk hozzá a tejfölt, a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük be, végül öntsük rá a csirkecombokra.
Nagyjából 35 perc alatt, 180 fokos sütőben készre sül.
Tálalhatjuk kaporral és petrezselyemmel megszórva.

Forrás: https://otletdivak.hu/fokhagymaszoszos-csirkecomb-amit-ha-egyszer-megkostol-a-csalad-mindig-ezt-keri-majd-ebedre/

154676_cacf0b4d44e8_s

fokhagymaszószos-csirkecomb.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Mennyei bodzaviráglekvár, ahogy a nagyi is készítette
Nem nagy munka, és akár hónapok múlva is élvezheted a bodzaviráglekvár csodás ízét.

https://femina.hu/recept/bodzavirag-lekvar/?fbclid=IwAR0YIKgQ4XNqHCOixVZZl2RzO6E4ZDAgu5wh8HZy0CdfXqpZQB7OEt2wkb0

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Káposzta János 15 órája új videót töltött fel:

Káposzta János 3 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 6 napja új videót töltött fel:

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Receptek. fórumtémában:

Paprikalekvár, erős és édes idegzetűeknek ...

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 2 hete új videót töltött fel:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu