Kertészet: Receptek. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1921 fő
  • Képek - 3665 db
  • Videók - 551 db
  • Blogbejegyzések - 501 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 159 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1921 fő
  • Képek - 3665 db
  • Videók - 551 db
  • Blogbejegyzések - 501 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 159 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1921 fő
  • Képek - 3665 db
  • Videók - 551 db
  • Blogbejegyzések - 501 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 159 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1921 fő
  • Képek - 3665 db
  • Videók - 551 db
  • Blogbejegyzések - 501 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 159 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek.

Ezt a témát szilasi ilona indította 1 éve

Írjatok recepteket,süteményeket.

Hozzászólások eddig: 16

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 2 hete

szilasi ilona üzente 3 hete

Kakas pörkölt.

Hozzávalók: 1 kakas ( az én kakasom 1 éves volt. ),
1 nagyfej vöröshagyma,
3-4 gerzd fokhagyma,
őrölt pirospaprika,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só,ételízesítő,zőldségződje,
1 kávés kanál őrölt gyömbér,
kevés zsír,1 marék szarvacska tészta,
4-5 szem egész fekete bors.

Elkészítés: A konyha kész kakast hideg vízbe beáztatjuk.( én saját nevelésű kakast használtam ).
Amíg a kakasunk ázik a hideg vízben,adig megpucoljuk a vöröshagymát apróra vágjuk és
kevés zsíron megfonnyasztjuk.Utána 1 kevés vizet öntünk hozzá és a feldarabolt kakast
rá rakjuk a megfonnyasztott vöröshagymára,majd bő vízzel felöntjük.Ha felforrt akkor
hozzáadjuk a megpucolt apróra vágott fokhagymákat,és az egész borsokat.
A kakasunkat közepes lángon hagyjuk főni ( ha szükséges vizet pótolunk hozzá ).
Közben felteszünk forrni vizet,ha felforrt akkor teszünk bele 1 teáskanál sót és
szintén 1 teáskanál zsírt.Mikor újra forr a víz bele rakjuk a tésztát.Ha megpuhult
( nem kell nagyon puhára főzni ) leszűrjük.Ha a kakasunk megfőtt,hozzáadjuk az
őrölt pirospaprikát,sót,az ételízesítőt,a zöldség zöldjét,és a z őrölt gyömbért.Forraljuk még
2-3 percig és hozzáadjuk a leszűrt tésztát.Amennyiben szükséges vizet öntünk hozzá.
Az ételünket alaposan össze keverjük a tésztával,és hagyjuk főni.Közben a tejfölt simára
keverjük 1 tányérban és állandó kevergetés közben az ételünkbe csúrgatjuk.
Forrás után még 1-2 percig forraljuk s tálaljuk.

http://iculenka.blogspot.hu/2017/05/kakas-porkolt.html

Válasz

szilasi ilona üzente 4 hete

Tojásleves másképpen.


Hozzávalók: Kevés zsír,vagy olaj,1 kis fej vöröshagyma,1 kis üveg csalamádé, személyenként 2 db tojás,a galuskához 1 db tojás kevés liszt,3 gerezd fokhagyma,tej,ízlés szerint só,ételízesítő,kevés zöldség zöldje,késhegynyi morzsolt tárkonylevél,őrölt pirospaprika.

Elkészítés: Leveses edényben olvasztunk egy kevés zsírt ( a zsírt olajjal is helyettesíthetjük ),a megpucolt apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta.Kevés vízzel felöntjük,és hozzáadjuk a csalamádét és annyi vizet öntünk hozzá,hogy bőven ellepje.Addig főzzük a csalamádét amíg a tartalma megpuhul. Ha megpuhult hozzá adjuk a megpucolt és apróra vágott fokhagymát,az apróra vágott zöldség zöldet,sót,ételízesítőt,a kés hegynyi morzsolt tárkony levelet,és az őrölt pirospaprikát.Amikor felforrt egyenként beletesszük a már előzőleg feltört tojásokat.Vigyázva,hogy ne sérüljön a sárgája.Lehetőleg ne kavarjuk mert összetörjük.4-5 percig főzzük.Ezután beleszaggatjuk a galuskát.Mikor felforrt beleöntünk 2 dl tejet.Mikor a leves felforrt hagyjuk forrni még 1-2 percig s utána tálalhatjuk.


Morzsolt tárkonylevél; Ázsiában őshonos,őseink a népvándorlás során hozták be a Kárpát-medencébe.Erdélyben az egyik legismertebb és leg kedveltebb fűszernövény.
Felhasználási javaslat;levesek,raguk,borjú és bárány ételek kiváló ízesítője.
Jellegzetes aromája miatt óvatosan adagoljuk!

http://iculenka.blogspot.hu/2017/05/tojasleves-maskeppen.html

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Sonkás-újhagymás csirkeszelet recept

Hozzávalók:
6 nagyobb szelet csirkemell
1 csapott kk só
1 tk grill fűszerkeverék
3-4 ek olaj a sütéshez
2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
10 dkg reszelt sajt
2 ek reszelt parmezán sajt
3,5 dl tejföl
1 tojás
1 csipet só
1 csipet bors

Elkészítése:

A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel.

Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük.

A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk.

Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét.

Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.

http://receptneked.hu/szarnyas/sonkas-ujhagymas-csirkeszelet/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Két évig is eláll, nem puhul meg
A teljesen érett, de még kemény meggyet vagy cseresznyét na­gyon jól megmossuk, majd szárától megtisztítjuk, de vigyázzunk, nehogy a gyümölcs húsát megsértsük.
Egy hét decis, csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá. Ezután az üveget a gyümölccsel tele­töltjük, egy késhegynyi tartósítót és még két kanál kristálycukrot (így összesen négy evőkanál cukor lesz egy üvegben) szórunk rá. Szódavízzel teletöltjük, és a kupakot az üvegre csavarjuk, vagy csavaros üveg hiányában két réteg celofánnal lekötjük. Két évig is eláll, nem puhul meg. Íze olyan, mintha rumos gyümölcs lenne.

http://www.befottkompotsavanyusag.com/nyers-cseresznye-es-meggy.html

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Szilvalekvár kevergetés nélkül

A látvány önmagáért beszél. A szilvalekvár köztudott, hogy állandó keverést igényel. Az itt leírtak szerint csupán alig 1 óráig kell keverni.

Hozzávalók

7 kg szilva
1 kg cukor
2 dl 10%-os ecet
Elkészítése

Az edény alját és oldalát olajjal bekenjük, a kimagozott szilvát beleöntjük. 7 kiló szilvához 1 kiló cukrot, és 2 dl 10%-os ecetet veszünk. A cukrot a szilvára szórjuk, és az ecettel leöntjük. Keverés nélkül, nagyon kis lángon 6-7 óráig főzzük, majd végül erős lánggal, állandóan kevergetve még 40-50 percig. Üvegekbe töltjük, lekötjük és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Fontos, hogy egyszer sem szabad megkeverni, mert ha már egyszer elkezdjük nem lehet abbahagyni!!!

Tippek Olvasóinktól:

-A legjobb megoldás az enyém…zománcozott tepsibe bele a magozott szilva,3-4 keverés…5 óra sütés 180fokon,természetesen cukor nélkül hiszen van a gyümölcsben elég. Probáljátok ki…megéri!

-Én jpbbat tudok, sütőben és lábasban. Először csak a szilvát kell beletenni, majd a cukorral összekeverve egyszer kell megkavarni.

– Én sem kevergetem , a sütőbe rakom , és 1 : egész éjszaka bent lehet és reggelre kész !

-Én ugy tudom, hogy alá öntjük az ecetet, és a cukrot csak a legvégén öntjük rá

– Én magas falú tepsibe kb 5 kilót teszek max fél kg cukrot ,és 3-4 órát a sütőben meg sütöttem és olyan lesz mintha az üstben készült volna végül üvegekbe teszem és egészen kemény lesz.

– Én sütőbe főzöm és nem teszek hozzá se ecetet, se cukrot, néha megkavarom és szépen ott fő,sül magába, ha megfelelően besűrűsödik, melegen üvegbe szedem és nátriumbenzonátát teszek rá. Nem csapja össze a sütőt!!!

Forrás: http://egyszerugyorsreceptek.com/szilvalekvar-kevergetes-nelkul/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Liszt, víz, olaj és só – Ennyi hozzávaló kell csak ehhez a spanyol finomsághoz

A churros egy olyan finom desszert, melynek biztosan nem tudsz majd ellenállni. Nagyon egyszerű elkészíteni, és valószínűleg az összes hozzávaló megtalálható a konyhádban!

Szükség lesz egy csésze lisztre, egy pohár vízre, egy kevés olajra, és sóra. Forrald fel a vizet, majd öntsd hozzá az olajat. Egy tálban keverd el a sót, és a lisztet, ezután öntsd hozzá az olajos vizet. Jól dolgozd el a hozzávalókat, majd a keletkezett masszát tedd egy habzsákba. Egy sütőpapírra nyomd ki a kör vagy rúd alakú formákat. Vágd körbe a papírt annyi darabba, ahány formát készítettél, majd egyenként süsd meg őket forró olajban - írja a Twice.hu.

Sütőpapírral együtt tedd az olajba a masszát, amikor egy kicsit kezd szilárdulni, szépen le tudod választani a papírról. Még melegen szórd meg porcukorral, de tálaláskor kínálhatsz mellé dzsemet is.

http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/liszt-viz-olaj-es-so-ennyi-hozzavalo-kell-csak-ehhez-a-spanyol-finomsaghoz/h1nslxt

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Ördöghal rizshalmon csípős szósszal recept


http://www.nosalty.hu/recept/ordoghal-rizshalmon-csipos-szosszal

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Ez hódít idén: nyári madártejszelet, amit még sütnöd sem kell!

Ha szereted a madártejet, garantáltan ízleni fog ez a krémes csoda! Ennél könnyebb és gyorsabb süteményt még nem készítettem!

Hozzávalók


50 dkg háztartási keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
8 evőkanál cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 dl habtejszín

A tetejére

15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítése


A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük. A kihűtött pudinghoz kavarjuk a habot, kanalanként adjuk hozzá, hogy ne essen össze. A kekszet három részre osztjuk. Egy 20 x 30-cm-es tepsibe teszünk egy réteg kekszet, a krém felét rákenjük, majd bevonjuk egy újabb réteg keksszel és a megmarad krémet a tetejére kenjük. A krémre kerül a maradék keksz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll, hogy a keksz megpuhuljon. Tejszínhabbal tálaljuk.
Forrás: tudasfaja.com

http://sztorivilag.com/hu/erdekessegek/ez-hodit-iden-nyari-madartejszelet-amit-meg-suetnoed-sem-kell

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Káposzta János 15 órája új videót töltött fel:

Káposzta János 2 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 4 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

szilasi ilona 1 hete új blogbejegyzést írt: Itt az allergiaszezon.

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 2 hete új videót töltött fel:

szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Lampionvirág

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu