Kertészet: Receptek. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1920 fő
  • Képek - 3669 db
  • Videók - 600 db
  • Blogbejegyzések - 534 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 159 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1920 fő
  • Képek - 3669 db
  • Videók - 600 db
  • Blogbejegyzések - 534 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 159 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1920 fő
  • Képek - 3669 db
  • Videók - 600 db
  • Blogbejegyzések - 534 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 159 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedők és háziállat tartók klubja közösségi oldalán

Csatlakozz te is közösségünkhöz És máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1920 fő
  • Képek - 3669 db
  • Videók - 600 db
  • Blogbejegyzések - 534 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 159 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Kertészkedők és háziállat tartók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek.

Ezt a témát szilasi ilona indította 1 éve

Írjatok recepteket,süteményeket.

Hozzászólások eddig: 24

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 1 hete

Hamis hájas süti. Mire megfordultam, elfogyott

Hozzávalók:

50 dkg zsír

25+60 dkg liszt

3 nagy tojás sárgája

2 evőkanál ecet (10%-os)

csipet só (az eredeti receptben nem volt)

3 dl langyos víz

lekvár tölteni (házi szilva-, illetve baracklekvár)

porcukor beforgatni

Elkészítés:

A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan összevegyítettem, hidegre tettem.A 60 dkg liszt közepébe mélyedét készítettem, beleütöttem a tojások sárgáját, a csipet sót is beletettem, 1 dl vizet és az ecetet. A többi vizet fokozatosan adagolva gyúrni kezdtem. Végül a kikészített 3 dl vizet mind hozzátettem, jól gyúrható, sima tésztát kaptam. Anyukám receptje szerint szódás vízzel kell összegyúrni (lehet, szódavíz akar lenni?), s addig, míg hólyagos lesz. Nem igazán akart hólyagosodni, ezért feladtam, s lisztezett deszkán nyújtani kezdtem. Ekkor a tésztában kis bubik keletkeztek, ezek a hólyagok? Akkorára nyújtottam, mint a deszka.

2/3-ára rákentem a zsíros lisztet, az üres részt ráhajtottam, majd a kimaradt egyharmad zsírral kent tésztarésszel befedtem. A hosszúkás téglalap alakú tészta egyharmad részét ráhajtottam a tésztára, majd a kimaradt részt az egészre. Letakarva fél órát pihentettem.

A fél óra leteltével kinyújtottam, ugyanúgy hajtogattam. Még kétszer, fél-fél óra elteltével hajtogattam.

A harmadik fél órát követően kinyújtottam, gázlángon melegített késsel tenyérnyi négyzetekre vágtam a tésztát. Lekvárral töltöttem, háromszögűre hajtottam, de nem nyomtam le. Egy részénél a háromszög két sarkát (azaz csúcsát, mert kapok a matektanárnőtől) hátrahajtottam, s összefogtam, de nem nyomtam össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Még melegen porcukorba forgattam. Isteni lett.

http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/hamis-hajas-suti-mire-megfordultam-elfogyott/3ncfm7m

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hete

15 perces csokis-banános torta: ennél gyorsabb édesség nincs

Ez a káprázatos csokis édesség 15 perc alatt elkészíthető, már csak be kell tenni a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és szeletelhető legyen. Ha nincs sok időd a sütésre, de édességre vágyik a család, kóstold meg ezt a finomságot.

Hozzávalók:

400 g háztartási keksz

180 g vaj

10 g zselatin

100 ml víz

100 ml tej

400 g tejföl

6 evőkanál cukor

3 evőkanál kakaópor

2 banán

csokoládé a díszítéshez

Elkészítés:

A kekszet daráljuk le, vagy törjük össze, az olvasztott vajat öntsük hozzá. A kekszes masszát tegyük lekapcsolható oldalú sütőformába, simítsuk bele. A tejet, a vizet, a cukrot, a zselatint és a kakaót tegyük egy edénybe, melegítsük fel, de ne forraljuk. Addig kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a tejfölt. A banánt hámozzuk meg és hosszában vágjuk ketté, majd széltében is vágjuk ketté, tegyük a kekszre, majd öntsük rá a krémet. Tegyük hűtőbe 2 – 3 órára, hogy megdermedjen a krém. Ha a krém már szilárd, vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le a forma oldalát és díszítsük reszelt csokoládéval.

http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/15-perces-csokis-bananos-torta-ennel-gyorsabb-edesseg-nincs/lejvvkm

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Őszibarackos szelet

Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
3 ek cukor
3 púpos ek liszt
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:
1 csomag fehércsokoládés pudingpor
3 ek cukor
fél l tej
4 nagyobb őszibarack
1 csomag átlátszó tortazselé

Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.
A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.
Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.
Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)
Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.
Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.
Az őszibarackokat mosd meg, majd szeleteld fel.
A zselatint készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint.
Ezt követően jöhet a süti összeállítása:
Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.
A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki a barackkal.
A kicsit pihentetett tortazselét öntsd középről kiindulva a sütire.
Szeletelés előtt hűtsd be.

http://foznijosutnimegjobb.reblog.hu/oszibarackos-szelet

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Szedres-szilvás papucs

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
15 szem szilva
20 dkg szeder
2 ek étkezési keményítő
2 ek cukor
1 kk fahéj
1 tojás
pici liszt


Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, a szilvát magozd ki és vágd kisebb kockákra.
Egy kisebb lábosban forgasd össze a feldarabolt gyümit a fahéjjal és a cukorral, majd kezd el melegíteni.
Kb. 10 perc múlva, mikor már nem túl kemény a szilva, add hozzá a szedret is. Picit rotyogtasd még, majd vedd le a tűzről és keverd bele a keményítőt. Hagyd kihűlni.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.
Közben a leveles tésztát nyújtsd ki és vágd kb. 5*5-ös kockákra.
Kend le a szélüket felvert tojással.
A közepükre halmozz 1-1 ek szilvás-szedres tölteléket, majd csippentsd össze a két ellentétes sarkukat és jól nyomkodd össze.
Kend le a tetejét is tojással, majd süsd a "papucsokat" kb. 15 percig.

http://foznijosutnimegjobb.reblog.hu/szedres-szilvas-papucs

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Padlizsános csirke
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
50 dkg padlizsán
15 dkg császárhús
2 nagy fej hagyma
1 csomag gyros fűszerkeverék
kevés olaj
kevés zsiradék
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket elkeverjük néhány kanál olajban, és 15 percre félre rakjuk.
A szalonnát, a hagymát és a padlizsánt kockacukor méretű darabokra vágjuk. A császárhús zsírjára sütjük, ha kevés a zsiradék, pótoljuk. A szalonnakockákat kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon gyorsan megkapatjuk. Visszarakjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a padlizsánt, és addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.

Forrás: http://szem-szajnak.reblog.hu/padlizsanos-csirke

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Hajtogatva.

Hozzávalók: 5 dkg élesztő,
2 kávéskanál só,
2 evőkanál cukor,
85 dkg liszt,
1 kocka ( 250 g ) sütőmargarin-a margarinból
vágjunk le egy keveset a tepsi
aljának a kikenésére.
2 tojás,
Szükség szerint tejfől( nekem ehhez a mennyiséghez
4 evőkanál tejföl elégvolt ),
25 dkg reszelt sajt,
A kenéshez 1 tojás,
Kevés tej.

Elkészítés: Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe.
Amíg az élesztő felfut kimérjük a lisztet,és elmorzsoljuk a margarint a liszttel.Hozzáadjuk a sót,a két egész tojást,a felfuttatott élesztőt s a tejfölt. Kb: 15 percig kézzel dagasztjuk.Lágy tésztát kell kapnunk.Csak akkor lesz könnyű és finom a pogácsa,ha nem teszünk hozzá lisztet.
Kinyújtás előtt 15 percig letakarva pihentetjük.
A gyúró deszkát alaposan szórjuk meg liszttel,és erre borítsuk a tésztát.A tésztát szórjuk meg kevés liszttel és óvatosan nyújtsuk ki egy jó nagy négyzet alakúra.Szórjuk rá a sajt 2/3 részét ( a maradék sajt a pogácsa tetejére kerül ).Utána hajtogassuk össze a tésztát,takarjuk le s 20 percig hagyjuk állni,20 perc után alaposan gyúrjuk át a tésztát,nyújtsuk ki s újra hajtogassuk össze s letakarva 20 percig hagyjuk pihenni.Ezt még két alkalommal ismételjük meg.
Az utolsó pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra,késsel rácsozzuk be a tetejét s pogácsa szaggatóval szaggassuk ki,a tepsi alját kevés margarinnal kenjük be s a kiszaggatott pogácsákat rakjuk a tepsibe,kenjük be a tetejüket tojással,szórjunk rájuk reszelt sajtot.
Előmelegített forró sütőbe rakjuk s közepes lángon süssük meg.

134893_4463a246d5cf_s

P1030209.JPG

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hónapja

Citromos barackhab
Citromos-barackos-joghurtos piskótának indult, de mikor konstatáltam (természetesen miután előpakoltam már mindent), hogy nincs itthon tojás, gyorsan stratégiát váltottam és lett belőle pohárkrém. Ami már csak azért is jó döntésnek bizonyult, mert aznap volt a nyár eddigi legmelegebb napja és nem hiányzott hozzá még a sütő plusz fűtése is. :D Szóval összességében csak hálás lehetek, hogy elfogyott az a fránya tojás. :D

http://foznijosutnimegjobb.reblog.hu/citromos-barackhab

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hónapja

Lesd el a trükköt! Így lesz a legpuhább, leglégiesebb a piskóta!

„Már sokféle módon készítettem piskótát, de e szerint a recept szerint lett a legkönnyebb a tésztája.”

Hozzávalók:

6 tojás

4 evőkanál víz

10 evőkanál cukor

10 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, a cukrot és kemény habbá verjük.

A felvert tojásfehérjéhez egyenként hozzá adjuk a tojássárgáját, habverővel elkeverjük.

Majd a veszünk egy fakanalat, és egy irányba kavarva, kanalanként hozzáadjuk a már megszitált lisztet. Óvatosan elkeverjük.

180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 23-30 perc alatt (a sütő erősségétől függően) készre sütjük. Ízlés szerint tölthetjük, kenhetjük lekvárral, krémekkel. Kiváló úgy is, hogy sütés előtt, miután a massza a tepsibe kerül, tört diót, magvazott meggyel, vagy bármilyen gyümölccsel meghintjük.

(A hozzáadott víz gőzzé alakul, ez fújja magasra a tésztát, mely így nagyon finom puha lesz!)

Arra is kell figyelni, hogy ne akarjuk gyorsan kihűteni. Hagyjuk, amíg szép lassan magától kihűl

Ízlés szerint tölthetjük, kenhetjük lekvárral, krémekkel. Kiváló úgy is, hogy sütés előtt, miután a massza a tepsibe kerül, tört diót, magvazott meggyel, vagy bármilyen gyümölccsel meghintjük.

(Karcsi konyhája)


Forrás: http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/lesd-el-a-trukkot-igy-lesz-a-legpuhabb-leglegiesebb-a-piskota/hvhhtef

Válasz

szilasi ilona üzente 4 hónapja

szilasi ilona üzente 4 hónapja

Kakas pörkölt.

Hozzávalók: 1 kakas ( az én kakasom 1 éves volt. ),
1 nagyfej vöröshagyma,
3-4 gerzd fokhagyma,
őrölt pirospaprika,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só,ételízesítő,zőldségződje,
1 kávés kanál őrölt gyömbér,
kevés zsír,1 marék szarvacska tészta,
4-5 szem egész fekete bors.

Elkészítés: A konyha kész kakast hideg vízbe beáztatjuk.( én saját nevelésű kakast használtam ).
Amíg a kakasunk ázik a hideg vízben,adig megpucoljuk a vöröshagymát apróra vágjuk és
kevés zsíron megfonnyasztjuk.Utána 1 kevés vizet öntünk hozzá és a feldarabolt kakast
rá rakjuk a megfonnyasztott vöröshagymára,majd bő vízzel felöntjük.Ha felforrt akkor
hozzáadjuk a megpucolt apróra vágott fokhagymákat,és az egész borsokat.
A kakasunkat közepes lángon hagyjuk főni ( ha szükséges vizet pótolunk hozzá ).
Közben felteszünk forrni vizet,ha felforrt akkor teszünk bele 1 teáskanál sót és
szintén 1 teáskanál zsírt.Mikor újra forr a víz bele rakjuk a tésztát.Ha megpuhult
( nem kell nagyon puhára főzni ) leszűrjük.Ha a kakasunk megfőtt,hozzáadjuk az
őrölt pirospaprikát,sót,az ételízesítőt,a zöldség zöldjét,és a z őrölt gyömbért.Forraljuk még
2-3 percig és hozzáadjuk a leszűrt tésztát.Amennyiben szükséges vizet öntünk hozzá.
Az ételünket alaposan össze keverjük a tésztával,és hagyjuk főni.Közben a tejfölt simára
keverjük 1 tányérban és állandó kevergetés közben az ételünkbe csúrgatjuk.
Forrás után még 1-2 percig forraljuk s tálaljuk.

http://iculenka.blogspot.hu/2017/05/kakas-porkolt.html

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Káposzta János 7 órája új videót töltött fel:

Káposzta János 2 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 5 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

szilasi ilona 1 hete új blogbejegyzést írt: Minden ami kutya.

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Receptek. fórumtémában:

Hamis hájas süti. Mire megfordultam, elfogyott ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu